Google

Nieuws van Google

  1. Over Google
  2. Nieuws van Google
  3. Nieuwsaankondigingen
  4. Nieuwsaankondiging

Google Desktop Search nu ook in het Nederlands

Zoekt e-mails, bestanden, weblogs en chats af, inclusief Microsoft Office-, PDF-, muziek-, beeld- en videobestanden

Mountain View, VS – 30 maart 2005 – Vandaag stelt Google Inc. de desktop zoekapplicatie Google Desktop Search nu ook in het Nederlands beschikbaar. Dankzij deze applicatie kunnen gebruikers informatie op hun eigen computers net zo snel terugvinden als wanneer ze informatie op Internet zoeken met Google.

Jonathan Rosenberg, Vice President Product Management van Google zegt: "Google Desktop Search maakt de eigenschappen van Google’s zoekfunctie geschikt voor de harde schijf van computers. Alsof er een fotografisch geheugen bestaat van alles wat de gebruiker op zijn computer heeft bekeken, gewoon door op een paar toetsen te drukken. Wij zullen deze zoekfunctie voor desktops voortdurend blijven uitbreiden en geschikt maken voor allerlei verschillende soorten informatie en er ook voor zorgen dat deze applicatie beschikbaar komt gebruikers overal ter wereld."

Google Desktop Search, momenteel in Beta, is een kleine applicatie waarmee de Google zoekfunctie eigen informatie kan afzoeken. De applicatie functioneert plaatselijk op de computer van de gebruiker en ziet eruit als een vrijstaande zoekdoos die op het bureaublad geplaatst kan worden, waardoor het sneller en gemakkelijker dan ooit is geworden om desktop- en internetinformatie af te zoeken.

De extra zoekfuncties van Google Desktop Search zijn o.m.:

Net als met alle Google producten werd Google Desktop Search vanaf het allereerste begin ontworpen met respect voor de privacy van de gebruikersinformatie. Als een gebruiker beslist om zijn of haar computer en Google.com tegelijkertijd af te zoeken, is de inhoud van de computer niet toegankelijk voor Google of voor derden zonder specifieke goedkeuring van die gebruiker. Gebruikers kunnen kiezen welke informatie ze willen afzoeken en de informatie met gemak uit hun privé index verwijderen, precies wanneer ze dat zelf willen.

U kunt Google Desktop Search verkrijgen via http://www.desktop.google.nl Momenteel is deze applicatie verkrijgbaar voor Windows XP en Windows 2000 Service Pack 3 en hoger. De aanbevolen systeembenodigdheden zijn 500 MB schijfruimte, minimaal 128 MB RAM en een Pentium processor van 400 MHz (of sneller).

Informatie over Google Inc.

De innovatieve zoekfunctietechnologie van Google verbindt miljoenen mensen overal ter wereld elke dag met informatie. Google werd in 1998 opgericht door Larry Page en Sergey Brin, beiden met een Ph.D van Stanford University, en is uitgegroeid tot een toonaangevende Internetapplicatie in alle grote markten ter wereld. De gerichte advertenties van Google levert bedrijven van elke maat meetbare resultaten, terwijl de internetervaring van de gebruikers voortdurend wordt verbeterd. Het hoofdkantoor van Google bevindt zich in Silicon Valley in Californië en Google heeft kantoren verspreid over heel Noord-Amerika, Europa en Azië. Ga voor meer informatie naar www.google.nl.

###

Google is een gedeponeerd handelsmerk van Google Inc. Alle overige bedrijfs- en productnamen zijn vaak handelsmerken van hun respectievelijke bedrijven.

Labels: ,