Google

Nieuws van Google

  1. Over Google
  2. Nieuws van Google
  3. Nieuwsaankondigingen
  4. Nieuwsaankondiging

Google Nieuws Voortaan Ook In Het Nederlands

Nederlandse gebruikers zullen op honderden Nederlandse nieuwsbronnen kunnen zoeken

Amsterdam, 26 januari 2006 – Google Inc. heeft vandaag Google Nieuws in het Nederlands geïntroduceerd. Met behulp van ‘Google Nieuws’ kunnen gebruikers meer dan 400 Nederlandse nieuwsbronnen in Nederland en duizenden bronnen in de rest van de wereld doorzoeken en bekijken. De introductie toont aan dat Google vastbesloten is in lokale producten voor lokale markten te investeren.

"Bij Google passen wij onze producten aan om tegemoet te komen aan de wensen van de gebruikers in de verschillende landen", zei Marc Duijndam, directeur van Google Benelux. "De mensen in Nederland kunnen nu gepersonaliseerd zoeken in nieuwsbronnen in hun eigen land en in hun moedertaal. Deze investering past in ons streven meer informatie te brengen, op meerdere manieren, bij meer mensen."

Google Nieuws gebruikt de modernste technologie om gebruikers voortdurend op de hoogte te houden van de gebeurtenissen van de dag, inclusief de meest recente commentaren en analyses. Het maakt het gemakkelijk hetzelfde verhaal in verschillende nieuwsbronnen op te zoeken.

De Nederlandse versie van Google Nieuws is te vinden op news.google.nl of via een doorkiesmogelijkheid op de homepage www.google.nl. Er zijn nu meer dan 22 regionale edities van Google News beschikbaar in 10 verschillende talen. Google News is de op drie na populairste nieuwssite in de Verenigde Staten.

Google News kent onder meer de volgende edities: Argentinië, Duitsland, Japan, India, Mexico, Spanje en Korea. Google Nieuws is beschikbaar in de talen: Engels, Chinees, Nederlands, Frans, Duits, Italiaans, Japans, Koreaans, Portugees en Spaans.

Informatie over Google Inc.

De innovatieve zoekmachinetechnologie van Google verbindt miljoenen mensen overal ter wereld elke dag met informatie. Google werd in 1998 opgericht door Larry Page en Sergey Brin, beiden met een Ph.D van Stanford University, en is uitgegroeid tot een toonaangevende Internetapplicatie in alle grote markten ter wereld. De gerichte advertenties van Google levert bedrijven van elke grootte meetbare resultaten, terwijl de internetervaring van de gebruikers voortdurend wordt verbeterd. Het hoofdkantoor van Google bevindt zich in Silicon Valley in Californië en Google heeft kantoren verspreid over heel Noord-Amerika, Europa en Azië. Ga voor meer informatie naar www.google.nl.

###

Google is een gedeponeerd handelsmerk van Google Inc. Alle overige bedrijfs- en productnamen zijn vaak handelsmerken van hun respectievelijke bedrijven.

Noot voor de redactie:

Voor nadere informatie of voor een vraaggesprek met een woordvoerder/-ster van Google Nieuws, gelieve contact op te nemen met: Porter Novelli, Frank Peters / Joke Snoek, tel: 020 – 543 76 00.

Labels: ,