Google

Nieuws van Google

  1. Over Google
  2. Nieuws van Google
  3. Nieuwsaankondigingen
  4. Nieuwsaankondiging

Code Jam Van Google Voor Technisch Toptalent In Europa

AMSTERDAM, 2 mei 2006 – Google introduceert vandaag een wedstrijd om de allerbeste computerprogrammeurs van Europa te vinden. Het doel van deze programmeerwedstrijd, Code Jam genaamd, is om de cruciale rol van techniek in de moderne economie te onderstrepen.

Deelnemers aan de wedstrijd kiezen eerst welke programmeertaal ze willen gebruiken en gaan vervolgens aan de slag met een aantal zeer lastige programmeerproblemen. Onder de winnaars zal een totale prijzenpot ter waarde van €30.000 worden verdeeld. Met deze wedstrijd wil Google niet alleen de beste IT’ers in Europa belonen, maar hoopt ook technisch toptalent binnen te halen voor het groeiende aantal Europese R&D-centra; van Google.

"Code Jam is een van de vele manieren waarop wij de wereldwijde IT-gemeenschap proberen te ondersteunen," aldus Shannon Maher, UK Engineering Site Director. "Met deze nieuwe Europese wedstrijd komen we in contact met getalenteerde mensen die het leuk vinden problemen op te lossen. Zo kunnen we hen op een leuke manier belonen en wellicht ook interesseren voor een mogelijke baan bij Google."

De Code Jam-wedstrijd van Google wordt georganiseerd in samenwerking met TopCoder. De registratie begint vandaag en eindigt op 23 mei om 9.00 uur’s ochtends. De wedstrijd staat open voor iedereen in Europa*. Op 30 mei vindt online een kwalificatieronde plaats, waarbij de deelnemers strijden om 500 plaatsen. In een tweede onlineronde wordt dat aantal teruggebracht tot 200, waarna men tegen elkaar speelt voor de 50 finaleplaatsen. Deze 50 finalisten vliegen, geheel op kosten van Google, naar Dublin voor de kampioensronde op 29 juni 2006 aldaar.

Nadere informatie over de wedstrijd en de inschrijvingsprocedure is te vinden op www.google.com/codejameurope. Google heeft op dit moment ontwikkelcentra in Zürich, Londen, Dublin en Trondheim.

Informatie over Google Inc.

De innovatieve zoekfunctietechnologie van Google verbindt miljoenen mensen overal ter wereld elke dag met informatie. Google werd in 1998 opgericht door de Stanford-promovendi Larry Page en Sergey Brin, en is uitgegroeid tot een toonaangevende internetapplicatie in alle belangrijke wereldmarkten. De gerichte advertenties van Google levert bedrijven van elke grootte meetbare resultaten, terwijl de internetervaring van de gebruikers voortdurend wordt verbeterd. Het hoofdkantoor van Google bevindt zich in Silicon Valley in Californië. Daarnaast heeft Google kantoren verspreid over heel Noord-Amerika, Europa en Azië. Ga voor meer informatie naar www.google.nl.

* EU-lidstaten, kandidaatlanden, EVA (EFTA), Israël en Rusland.

###

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Porter Novelli, Frank Peters / Joke Snoek, tel: 020-543 76 00

Labels: ,