Google

Nieuws van Google

  1. Over Google
  2. Nieuws van Google
  3. Nieuwsaankondigingen
  4. Nieuwsaankondiging

Nieuwe mobiele diensten van Google in Nederland

26 juni 2006 – Vandaag heeft Google de komst van verscheidene mobiele diensten aangekondigd. Hieruit blijkt eens te meer dat Google zich blijft inzetten om de mobiele telefoon tot een nog handiger en betrouwbaarder apparaat te maken waarmee de gebruiker ook onderweg toegang heeft tot nuttige en relevante informatie.

Google streeft ernaar om de technische mogelijkheden van mobiele telefoons van tegenwoordig optimaal te gebruiken en de bezitters producten en diensten te leveren die praktisch zijn, gemakkelijk in gebruik en bovendien gratis. Vanaf vandaag kunnen mobieletelefoongebruikers in Nederland via Gmail in contact blijven met vrienden en familie en naar hun persoonlijke homepage gaan – en dat allemaal met hun mobiele telefoon.

Blijf in contact met vrienden en familie terwijl u niet achter uw computer zit

Gebruikers van Gmail hoeven niet meer bang te zijn dat ze belangrijke e-mails missen. Gmail-gebruikers hebben nu snel en gemakkelijk toegang tot hun Gmail account, direct vanaf hun mobiele telefoon.

Om in Gmail te komen, gaan gebruikers via de webbrowser van hun mobiele telefoon naar http://gmail.com en loggen ze in op hun Gmail-account, net zoals ze gewend zijn wanneer ze online zijn. Omdat elk mobiel apparaat anders is, zorgt Gmail automatisch voor de optimale interface voor elke telefoon. Gebruikers kunnen ook meegezonden foto’s en documenten op hun telefoon bekijken en mensen terugbellen van wie het telefoonnummer in hun Gmail-account is opgeslagen. Gmail-boodschappen worden automatisch gesynchroniseerd, ongeacht of op Gmail wordt ingelogd vanaf een mobiel apparaat of via het Internet.

Ga met uw mobiele apparaat naar uw persoonlijke Google startpagina

De persoonlijke startpagina van Google is een nieuwe dienst die gebruikers in staat stelt via hun mobiele telefoon of PDA naar hun persoonlijke Google startpagina te gaan. Zakelijke reizigers kunnen hun eigen aandelenkoersen gemakkelijk in de gaten houden terwijl ze onderweg zijn en mensen die echt niet zonder nieuws kunnen leven, kunnen op de hoogte blijven van hun favoriete nieuwsberichten zonder dat ze achter hun computer of televisietoestel zitten – en dat allemaal zonder op hun mobieltje meerdere wegpagina’s te moeten opzoeken.

De persoonlijke startpagina van Google biedt in één oogopslag toegang tot informatie op de persoonlijke Google startpagina van de gebruiker, zoals Gmail, naar eigen voorkeur geselecteerde nieuwsberichten, het lokale weer, actuele aandelenkoersen, zelfgekozen RSS feeds enz. De informatie is geoptimaliseerd voor het kleinere scherm en geringere bandbreedte van de meeste mobiele apparaten en wordt in een zodanig format gepresenteerd, dat zo min mogelijk links achtereenvolgens hoeven te worden aangeklikt.

Gebruikers die al een persoonlijke Google startpagina op hun PC hebben aangemaakt, kunnen via de webbrowser van hun mobiele apparaat gewoon naar http://www.google.com gaan, de link naar ‘startpagina’ aanklikken en vervolgens inloggen met de gebruikersnaam en het paswoord van hun Google-account. De eerste keer dat ze daarna met hun telefoon naar google.com gaan, krijgen ze automatisch dezelfde aangepaste content modules te zien als op de Internetversie van hun persoonlijke Google startpagina verschijnen. (Gebruikers die nog geen persoonlijke Google startpagina op hun PC hebben, moeten eerst vanaf hun computer naar http://www.google.com/ig gaan en de content uitzoeken die aan hun homepage moet worden toegevoegd.)

Prijzen en beschikbaarheid

Vanaf vandaag zijn Gmail en Persoonlijke startpagina voor mobiele apparaten gratis beschikbaar bij Google. De diensten werken op de meeste mobiele telefoons met Internettoegang.

We raden gebruikers wel aan bij hun provider te informeren of er extra kosten zijn verbonden aan internetten.

Nadere informatie over de mobiele diensten van Google kunt u vinden op www.mobile.google.nl.

###

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Porter Novelli, Frank Peters / Joke Snoek, tel: 020-543 76 00 of e-mail: jsnoek@porternovelli.nl

Labels: ,