Google

Nieuws van Google

  1. Over Google
  2. Nieuws van Google
  3. Nieuwsaankondigingen
  4. Nieuwsaankondiging

Google introduceert ‘click-to-play video ads’ voor adverteerders wereldwijd

Amsterdam, 19 juli 2006 – In haar continue streven adverteerders over de hele wereld nieuwe methoden aan te bieden om hun doelgroepen te bereiken, heeft Google vandaag haar formule ‘click-to-play video ads’ geïntroduceerd. Wereldwijd kunnen adverteerders nu van dit nieuwe medium op het contentnetwerk van Google gebruik maken, wat hen een waardevolle en indringende methode oplevert om met potentiële klanten te communiceren.

Ter bescherming van de gebruikers worden click-to-play video ads alleen afgespeeld als gebruikers daartoe zelf het initiatief nemen. Hierdoor krijgen adverteerders meer geïnteresseerde gebruikers en waardevolle potentiële klanten. Click-to-play video ads kunnen worden afgestemd op bepaalde websites of in een bepaalde context. De prijsstelling voor click-to-play video ads vindt plaats op basis van kosten per impressie of kosten per klik. Video advertenties concurreren in hetzelfde veilingsysteem met de andere soorten advertenties (bijv. teks- en beeldadvertenties) die op een website in het Google contentnetwerk verschijnen.

De formule is gemakkelijk te gebruiken. Een adverteerder uploadt een videobestand – van maximaal twee minuten – en Google doet de rest. Click-to-play video ads zullen verschijnen op sites binnen het contentnetwerk van Google waarop videoreclame wordt toegelaten. Er zijn geen kosten verbonden aan het plaatsen en het beheer, waardoor click-to-play video ads voor zowel grote als kleine adverteerders toegankelijk wordt en adverteerders de beschikking krijgen over een veel waardevollere en overtuigendere formule om hun boodschappen over te brengen. Gebruikers die de reclamefilmpjes willen bekijken, drukken op de afspeelknop op de onderste balk van het venster om de video te starten. Adverteerders krijgen de mogelijkheid om de effectiviteit van hun videoreclame te meten door bij te houden hoe vaak hun video’s worden afgespeeld, hoe vaak er naar hun websites wordt doorgeklikt en hoe lang gebruikers aandacht besteden aan de video.

Een aantal adverteerders heeft click-to-play video ads al met enorm succes uitgeprobeerd:

Fox Studios:

20th Century Fox Home Entertainment heeft op honderden websites reclameboodschappen geplaatst voor DVD’s van ‘American Dad’ en ‘The Simple Life’.

"Google laat adverteerders de websites uitkiezen waarop hun reclame zal verschijnen. Sommige zijn extreem klein maar populair bij de jonge mannelijke bevolkingsgroep waarnaar Fox Studios op zoek is." "Zij geven ons niet alleen de niche-websites," verklaarde Plexico, "zij hebben ons nu ook een waardevol medium gegeven waardoor onze reclame zich beter onderscheidt."

Duncan Plexico, directeur Digital Marketing, Fox.

Paramount Studios:

Paramount Vantage gebruikte bepaalde geselecteerde websites uit het contentnetwerk om reclame te maken voor ‘An Inconvenient Truth’.

"Ik kon me geen betere plaatsing wensen. We konden uitkiezen waar het promotiefilmpje werd vertoond, en dit was op websites die zeer relevant waren voor onze doelgroepen."

"Pull marketing – mensen zover krijgen dat ze een knop aanklikken om relevante content af te spelen – is veel effectiever dan push marketing of reclame die automatisch wordt afgespeeld."

"Videoreclame bij Google was veel rendabeler dan adverteren op grotere websites en portals, tegen veel lagere kosten."

"Consumenten willen kunnen kiezen – vóór dit product bestond er geen enkele mogelijkheid om een doelgroep op deze schaal met videoreclame te bereiken."

Andrew Lin, vice-voorzitter Interactive Marketing, Paramount Vantage

Een case study is te vinden op: http://www.google.com/adwords/videoadsdemo.html

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Porter Novelli, Frank Peters / Joke Snoek, tel: 020-543 76 00 of e-mail: jsnoek@porternovelli.nl

Labels: ,