Google

Nieuws van Google

  1. Over Google
  2. Nieuws van Google
  3. Nieuwsaankondigingen
  4. Nieuwsaankondiging

Google lanceert Google Pack in Nederland

6 juli 2006 – Vandaag kondigt Google aan dat Google Pack bèta in Nederland verkrijgbaar is. Dit is een gratis pakket met veilige en nuttige software van Google en andere bedrijven waarvan gebruikers profiteren tijdens het internetten en het werken op de PC. Software waarmee sneller op het Internet kan worden gesurft, virussen en spyware wordt verwijderd en digitale bestanden op een effectieve manier kunnen worden beheerd, zijn binnen een paar klikken gevonden, gedownload, geïnstalleerd en bijgewerkt. Google Pack bevat programma’s die voldoen aan de hoge softwarestandaarden van Google en die als de beste in hun categorie worden beschouwd, waaronder:

Google Pack bevat ook de Google Updater, die alle software in het Google Pack zelfstandig downloadt, installeert en up-to-date houdt. Google Updater waarschuwt gebruikers als er nieuwe programma’s beschikbaar zijn en zorgt er voor dat alle programma’s altijd up-to-date zijn. Google Updater kan ook worden gebruikt om de status van de installatie te volgen, geïnstalleerde software op te starten of software eenvoudig te verwijderen.

Ook kunnen gebruikers gemakkelijk kiezen welke programma’s ze willen installeren. Google Updater zoekt naar programma’s die al op een PC zijn geïnstalleerd en controleert of de meest recente versie is geïnstalleerd. Als dat niet het geval is, zal Google Updater de laatste versie installeren.

Alle programma’s in Google Pack zijn gratis, gerenommeerd, en gecontroleerd om er zeker van te zijn dat ze voldoen aan de softwarestandaarden van Google. De rechten van gebruikers om hun eigen computer te beheren worden door Google gerespecteerd, en bovendien worden spyware, software die pop-ups genereert en software die lastig te verwijderen zijn niet in het Google Pack opgenomen.

Nadere informatie over de softwarestandaarden van Google is te vinden op http://www.google.com/intl/en/corporate/software_principles.html.

Google Pack bèta voor Nederland draait op Windows XP en ondersteunt Firefox 1.0 en hoger en Internet Explorer 6.0 en hoger. Meer informatie over Google Pack is te vinden op http://pack.google.com.

Wij zijn benieuwd naar uw reacties op Google Pack voor Nederland en helpen u graag met eventuele verdere vragen.

Met vriendelijke groeten,
Google Benelux

Nadere informatie van Google Pack partners

Adobe Systems Incorporated

Met de gratis Adobe Reader 7.0 software kunnen gebruikers bestanden in Adobe Portable Document Format (PDF) opmaak lezen, afdrukken, doorzoeken en bewerken. "Google Pack is een handig en makkelijk hulpmiddel voor consumenten om er zeker van te zijn dat ze de laatste versies van belangrijke gratis softwareapplicaties hebben", aldus Kurt Garbe, vice-voorzitter van de Platform Business Unit van Adobe Systems Incorporated. "Door de alomtegenwoordige Adobe Reader in Google Pack op te nemen, zorgt Google er mede voor dat consumenten Adobe PDF documenten, de de facto standaard voor elektronische documenten voor uitwisseling op Internet en via e-mail, op een betrouwbare manier kunnen lezen, afdrukken en bewerken."
Media Contact: John Cristofano, jcristof@adobe.com, 408-536-4135

GalleryPlayer Media Networks

Via een gevarieerde reeks distributieplatforms, waaronder de kabel, satellieten, het Internet en private networks verwerkt GalleryPlayer Media Networks’s werelds mooiste en kwalitatief hoogstaande illustraties en foto’s tot afbeeldingen in hoge resolutie voor de consumenten- en de producentenmarkt. "De digitale consument van tegenwoordig wil direct kunnen beschikken over toegankelijke hulpmiddelen, diensten, upgrades en downloads", vertelt Rusty Citron, plaatsvervangend hoofd Marketing van GalleryPlayer Media Networks. "Google Pack definieert de essentie van dit nieuwe model en naarmate de scheidslijn tussen online media en software steeds verder vervaagt, zullen juist producten als GalleryPlayer als motor fungeren voor het gebruik ervan en merkentrouw creëren
Media Contact: Martin Levy, martin@martinlevypr.com, 206-851-7256

Mozilla

Firefox is de veilige, makkelijk te gebruiken en innovatieve web browser van Mozilla. "Wij vinden het geweldig dat Firefox wordt opgenomen in Google Pack", aldus Christopher Beard, vice-voorzitter van de afdeling Producten van Mozilla. "Doordat Firefox via Google Pack gemakkelijker te verkrijgen is, zullen veel meer mensen veel meer plezier beleven aan het internetten."
Media Contact: Judi Palmer, jpalmer@arpartners.com, 650-762-2812

RealNetworks

RealPlayer biedt een simpel te gebruiken product waarmee consumenten al hun digitale mediabestanden vanuit één handige plek kunnen benaderen en beheren. "RealNetworks en Google werken al bijna twee jaar samen aan nieuwe manieren om consumenten laagdrempelig toegang te geven tot onze producten en diensten," aldus Jeff Chasen, vice-voorzitter van de divisie RealPlayer van RealNetworks. "Wij zijn zeer verheugd dat RealPlayer, dat reeds een integraal onderdeel uitmaakt van de Internetbelevenis van de consument, nu als onderdeel van het pakket essentiële software van Google Pack beschikbaar zal zijn."
Media Contact: Karla Geci, kgeci@real.com, +44 (0) 207 618 4029

Symantec

Norton AntiVirus 2005 Special Edition biedt onmisbare en voortdurend geactualiseerde bescherming tegen virussen en andere gangbare Internetbedreigingen aan privé-gebruikers die gebruikmaken van het Internet, bestanden downloaden en e-mails en Instant Messages uitwisselen. Google Pack gebruikers krijgen ter introductie gratis een abonnement van 6 maanden op de virusupdates van Symantec; na afloop van deze periode hebben ze de mogelijkheid hun abonnement tegen betaling 12 maanden te verlengen. "Symantec schat dat 30-40% van alle aangesloten consumentensystemen niet voldoende is beschermd," zegt Enrique Salem, hoofd vice-voorzitter van Beveiligingsproducten en -oplossingen bij Symantec Corp. "Wij werken graag mee met Google om een Special Edition versie van de in de sector toonaangevende Norton AntiVirus te leveren zodat Google-gebruikers op het Internet kunnen surfen, e-mail kunnen gebruiken en Instant Messages kunnen uitwisselen zonder dat zij zich zorgen hoeven te maken over Internetvirussen en andere bedreigingen."
Media Contact: Sheila Tran, sheila_tran@symantec.com, 408-517-8037

###

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Porter Novelli, Frank Peters / Joke Snoek, tel: 020-543 76 00 of e-mail: jsnoek@porternovelli.nl

Labels: ,