Google

Nieuws van Google

  1. Over Google
  2. Nieuws van Google
  3. Nieuwsaankondigingen
  4. Nieuwsaankondiging

Google Video nu ook in Nederland beschikbaar

Amsterdam, 12 juli 2006 – Google brengt vandaag Google Video uit in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Itali, Polen, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Canada en maakt het zo voor vele miljoenen mensen, waar ook ter wereld, gemakkelijker om video’s te zoeken, te uploaden en met anderen te delen.

Bezoekers van nieuwe Google Video-sites krijgen een homepage in hun eigen taal te zien waarop materiaal uit hun eigen land wordt getoond, waarbij ze ook nog steeds kunnen zoeken in de continu groeiende internationale index van Google.

Google Video is snel en eenvoudig in gebruik. Men kan vlug en gemakkelijk een video uploaden door naar http://video.google.nl te gaan – en deze delen met vrienden over de hele wereld. Er is geen limiet gesteld aan de omvang van het bestand dat gebruikers kunnen uploaden. Met behulp van Google Video kan iedereen bovendien:

Joanna Shields, Directeur Partnerships Europa, verklaarde:

"De opkomst van onlinevideo maakt het mensen gemakkelijker zich te uiten. Met de introductie van Google Video in deze nieuwe markten stellen wij meer mensen in meer landen in staat om videomateriaal in meer talen op te zoeken, te uploaden en met elkaar te delen. Wij werken enthousiast samen met onze content partners en adverteerders, zodat zij gebruik kunnen maken van Google Video om een breder, wereldwijd publiek te bereiken."

Mediapartners

Google is momenteel bezig met het opbouwen van een netwerk van mediapartners uit heel Europa, die de komende maanden hun content zullen gaan uploaden.

Michel Mol, Internet Coordinator, Nederlandse Publieke Omroep:

"Het is één ding duizenden uren video online beschikbaar te stellen – het onder de aandacht brengen van een breed publiek, is heel iets anders! De Nederlandse Publieke Omroep zal binnenkort een speciale selectie uit haar huidige onlinevideomateriaal aanbieden via de Nederlandse Google Video-website. Wij zijn ervan overtuigd dat de samenwerking met Google een uitstekende manier is om het publiek van dienst te zijn bij het zoeken naar zinvolle onlinevideocontent".

René Stokvis, Chief Executive Officer, René Stokvis Producties, een van de grootste onafhankelijke producenten in Nederland:

"René Stokvis Producties is altijd op zoek naar nieuwe wegen om content te verspreiden. Daarom beschouwen wij Google Video als een uitstekende gelegenheid om nieuwe kijkers te bereiken en onze kijkers beter te leren begrijpen. Wij zullen beginnen met geselecteerde hoogtepunten uit de langstlopende amusementserie in Nederland: Te land, Ter Zee en In De Lucht. Zeer binnenkort hopen wij nieuwe aangepaste content te ontwikkelen voor alle nieuwe digitale platforms".

Justin Kniest, Chief Executive Officer van www.fabchannel.com, winnaar van de Webby Award voor de beste muziekwebsite 2005:

"Google Video verschaft Fabchannel het meest complete platform voor het uploaden en distribueren van onze content. Wij zijn erg te spreken over de manier waarop gebruikers onze content in verscheidene formats kunnen downloaden, ook naar video iPods en Sony PSP’s, zonder onze hele bandbreedte in beslag te nemen. En wij vinden het heel spannend dat de mensen door de zoekfunctie van Google worden geholpen ons materiaal te vinden en te bekijken".

Steve Ronson, Senior Vice President Enterprises, A&E Television Networks, moedermaatschappij van The History Channel®, The Biography Channel®, Crime & Investigation Network™ en A&E Network®:

"Voor A&E Television Networks, een wereldwijd opererende leverancier van content, is het belangrijk om potentiële kijkers te bereiken via nieuwe vormen van media-uitingen. Wij zijn erg verheugd mee te doen aan de introductie van Google Video in Europa. Google Video zal een belangrijk instrument worden voor onze kanalen in het VK, Duitsland, Spanje en Itali om een nieuw publiek te bereiken en reclame te maken voor lokale versies van de programma’s van The History Channel®, The Biography Channel® and Crime & Investigation Network™."

Marie-Laure Lesage, Director of Development, ARTE:

"ARTE op Google Video, waar creativiteit en nieuwsgierigheid enerzijds en kracht en relevantie anderzijds elkaar kruisen".

Ra’up Mc Gee, Producer van "Automne":

"Als onafhankelijk producent zonder uitgebreide contacten in de distributiewereld, zie ik ernaar uit mijn film te delen met een breder publiek, omdat ik weet dat het moeilijk is om toegang te krijgen tot het traditionele distributienetwerk voor bioscoopvertoning. Google Video heeft mij de perfecte oplossing gebracht om alle hoeken van de aarde te bereiken – de droom van alle schrijvers en regisseurs".

Marc Ingla, Vice President, FC Barcelona:

"Het geeft ons grote voldoening als club een pioniersrol te vervullen door samen te werken met de downloadservice die door Google wordt aangeboden, de internetonderneming die wereldwijd de toon aangeeft. Dankzij deze alliantie met Google kunnen wij meer variatie aanbrengen in de manier waarop en de kanalen waarlangs onze supporters in de hele wereld de club kunnen volgen".

Henning Lindblad, Senior Marketing Manager van Buena Vista International Europe:

"Wij zijn verheugd met Google samen te kunnen werken bij de Europese introductie van Google Video. Daardoor kunnen bioscoopgangers exclusieve en spannende videofragmenten opzoeken van onze films die gaan uitkomen, bijvoorbeeld de animatiefilm ‘Cars’ van Disney en Pixar, de topper van deze zomer, en de kaskraker ‘Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest’ van Walt Disney Pictures, die alle records breekt".

Francine Cousteau, President van de Cousteau Society:

"Ik ben erg blij dat jonge mensen met Google Video veel gemakkelijker iets te weten kunnen komen over Jacques Cousteau en zijn werk. Google Video geeft iedereen de vrijheid aan deze informatie te komen – waardoor ervoor wordt gezorgd dat zijn boodschap een hele nieuwe generatie bereikt".

Patrick McNerney, Vice President, New Media van IMG Media:

IMG is erg enthousiast over Google Video omdat deze dienst de Europese gebruikers een weg biedt tot een grote hoeveelheid kwalitatieve videobeelden. Zo zijn er bijvoorbeeld meer dan 250 wedstrijden te vinden van Wimbledon van dit jaar, inclusief hoogtepunten en interviews en grote momenten uit het verleden. Wij denken dat het een grote kans is om online kijkers te bereiken.

Roei Amit, Director of Online Content, L’Institut National de l’Audiovisuel, Frankrijk:

In het verlengde van de lancering van zo’n 100.000 archiefvideo’s zijn wij zeer verheugd onderdeel te zijn van de lancering van Google Video. Wij zien in deze dienst een fantastische toegang tot de wereld, die prachtig aansluit bij de innovatieve stap die wij als INA hebben ondernomen de afgelopen jaren in het restaureren en digitaliseren van radio- en televisiearchieven.

Mark Wood, Chief Executive van ITN, een van de leidende nieuws- en multimediaondernemingen in de wereld:

"Als een van de partners betrokken bij de eerste lancering van Google Video eerder dit jaar in de VS, vindt ITN het erg boeiend de volgende fase in te gaan van de wereldwijde introductie van deze unieke service. Onze content heeft reeds bewezen in Noord-Amerika een groot succes te zijn: in de eerste zes maanden werd een aantal van meer dan een miljoen previews gehaald. Wij verheugen ons erop nog nauwer met Google samen te werken, waarbij wij geografisch relevante content zullen ontlenen aan onze snel groeiende divisie bewegende beelden ITN Source en nieuwe manieren zullen bedenken om het creatief te verpakken voor de eindgebruiker via onze multimediadivisie ITN On".

Alex Mahon, COO, talkbackTHAMES:

"talkbackTHAMES heeft een uitgebreide catalogus komedies, waaronder klassieke, bekroonde producties als Green Wing, Smack the Pony en Bo Selecta. Als een toonaangevende onafhankelijke producent in het VK zijn wij opgetogen onze content aan te bieden via Google Video, dat wij van cruciaal belang achten om onze kijkers rechtstreeks te bereiken, onze content in nieuwe markten te promoten en wereldwijd naamsbekendheid te verwerven. Met behulp van Google Video kunnen wij ook ervaring en kennis opdoen van een nieuw publiek, die van onschatbare waarde zijn. Daardoor zullen wij onze content effectiever op de kijker kunnen afstemmen".

Over Google

De innovatieve zoekfunctietechnologieën van Google stellen dagelijks miljoenen mensen over de hele wereld in staat informatie te vinden. Opgericht in 1998 door de Stanford-promovendi Larry Page en Sergey Brin, is Google vandaag de dag een topspeler op internet in alle belangrijke wereldmarkten. De gerichte advertentieprogramma’s van Google leveren ondernemingen van elke omvang meetbare resultaten op, terwijl de internetervaring van gebruikers als geheel wordt verrijkt. Het hoofdkantoor van Google staat in Silicon Valley; verder zijn er kantoren in heel Noord-Amerika, in Europa en in Azië. Voor meer informatie kunt u terecht op www.google.com.

###

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Porter Novelli, Frank Peters / Joke Snoek, tel: 020-543 76 00 of e-mail: jsnoek@porternovelli.nl

Labels: ,